Elämäntavat

Elämäntapoja on yhtä monta kuin on eläjiä. Enkä sano, että olisi suoraan vääriä ja oikeita tapoja. On kuitenkin taatusti olemassa terveellisiä, vähemmän terveellisiä ja sitten erittäin epäterveellisiä. Se lienee kaikille selvä asia ja siitä on turha kiistellä.

Täällä ollaan vain pieni hetki ja jokainen elää hyvin pitkälti sitä omaa elämäänsä. Siitä johtuen onkin jokaisen oma valinta, minkä tyyppiset elämäntavat itselleen valitsee. Monella on kuitenkin ympärillä perhettä, tuttuja, kavereita sekä lapsia. Tästä johtuen onkin hieman omahyväistä, mikäli valitsee hyvinkin epäterveelliset sekä poikkeavat elämäntavat.

Itselle on päivänselvää, että yritän elää kaikilla mittareilla mahdollisimman terveellisesti ja fiksusti. Se tekee arjesta ja elämästä yleensäkin huomattavasti mukavampaa. Seuraavassa listattuna muutamia pääkohtia terveellisiin elämäntapoihin liittyen.

Ruoka

Ruokailujen suhteen terveellisiä elämäntapoja on alun oppimisen jälkeen helppo noudattaa. Yksinkertainen ohjeeni onkin, että katso mitä syöt ja milloin syöt. Opiskele ja tutki mitä mikäkin ruoka sekä ruoka-aine pitää sisällään niin opit pienin askelin syömään paremmin. Samalla opit välttämään ne kaikkein pahimmat sudenkuopat ruokien suhteen.

Juoma

Mieti mitä juot ja milloin juot. Vältä limuja, tuoremehuja sekä tietenkin alkoholia. Muista myös juoda paljon, sillä se lisää aineenvaihduntaa ja saa siten kropan toimimaan paremmin. Yleinen ohje onkin, että juo vähintään kolme litraa vettä päivässä. Se tuntuu alkuun hankalalta, mutta menee yllättävän kevyesti siihen tottuessa. Päivän jos aloittaa sekä lopettaa 0,5l tuopillisella vettä onkin enää kaksi litraa jäljellä. Ruokailuilla menee helposti toinen litra ja liikunnan yhteydessä sekä töissä se viimeinen.

Liikunta

Liikunta on myös erittäin tärkeä osa hyviä elämäntapoja. Liikkumalla pidät kroppasi kunnossa ja se vaikuttaa oikeastaan aivan kaikkeen. Liikunta lisää pirteyttä, sosiaalisuutta, energiaa ja oikeastaan kaikkea mahdollista positiivista elämään liittyvää. Etsi se oma liikuntamuotosi ja liiku omalle kropalle sopivin tavoin.

Yöunet

Hyvät yöunet on vähintäänkin yhtä tärkeät kuin kaikki edellä mainitut osa-alueet. Nukkumalla milloin sattuu ja miten sattuu saa elimistön aivan sekaisin sekä väsyneeksi. Kun taas nukut 7-8 tuntia tasaisesti jokaisena yönä, niin jaksat paljon paremmin. Myös siihen liikuntaan on töiden ohessa huomattavasti enemmän energiaa.

Oma kroppasi on kuin oma yritys, älä anna sen olla heitteillä vaan pidä siitä huolta. Muista myös ettei ole mitään tärkeämpää kuin oma terveys.